Dikke Banden Race – Centrale Markthal

Op de vloer van de Centrale Markthal werd 11 december 2022 een Dikke Banden Race georganiseerd samen met Markt Centraal. Cycle Fun Productions was de organisator van dit evenement, een van de vele evenementen die zij jaarlijks organiseren.

Klaar voor de start!

De eerste echte decemberkou werd door de vele deelnemers getrotseerd. Met rode handen en loopneuzen waren de kinderen alleen maar bezig met het winnen van de race. Hun fanatisme, aangejaagd door het enthousiaste publiek maakte dat ze de kou snel vergeten waren.

Dikke Banden Races zijn wedstrijden voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets, dat betekent dat je je racefiets thuis moet laten.

De jongste deelnemer was nog geen 2 jaar oud. Deze race met de allerjongsten had uiteraard een hoog “ohh en ahh” gehalte, maar net zo serieus als de andere deelnemers deden ze qua fanatisme niet onder voor de oudere kinderen. Tijdens de race zaten ze helemaal in het spel, druk bezig met hun eigen tactiek om de beste te zijn. Na de wedstrijd zag je ineens een zoekende blik en nadat mama of papa gespot was verscheen opeens een dikke glimlach, of ze gewonnen hadden of verloren deed er niet meer toe. De papa’s en mama’s mochten na al het aanmoedigen hun eigen race rijden op dikke banden. Speciale fietsen, met zeer kleine dikke banden, worden hiervoor gebruikt. Aangemoedigd door alle kinderen langs de kant zijn de ouders misschien nog wel het meest gedreven om hier niet onder te doen voor een ander. Altijd leuk om te zien hoe dat werkt, een winnersmentaliteit schuilt in een ieder van ons.

De grote middelste groep kinderen benaderen het soms wat te serieus, verliezen zij dan verschijnen er dikke tranen, winnen zij dan willen ze dit heel graag groots uitdragen. Gelukkig was er voor iedereen een eigen tas met versnaperingen van de Jumbo, de sponsor van dit evenement. Dit doet de kinderen hun verlies snel vergeten.

Voor dit evenement was de Centrale Markthal een uiterst geschikte locatie. Iedereen kwam aan en vertrok weer met het treintje van Markt Centraal, mede hierdoor begon en eindigde zeer geslaagd.

 

DBR_2-4 jaar   .  DBR_8-10 jaar

DBR_final race

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Centrale Markthal? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief! Lees vooraf onze privacyverklaring.

MELD JE AAN

Laatste nieuws

05-10-2022

Met de World Padel Tour in de Centrale Markthal afgelopen week is het onmogelijke mogelijk gemaakt...

27-09-2022

In de Centrale Markthal zit een prachtige stalen erker die door corrosie zwaar was aangetast...

16-09-2022

Open Monumentendag was een groot succes! Ruim 600 geïnteresseerden brachten een bezoek aan de...