Over BOEi


BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op restauratie en herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. Wij geven oude gebouwen nieuw leven door er een maatschappelijke en passende invulling aan te geven. De verhalen zijn daarbij minstens zo belangrijk als de stenen. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie.

BOEi deed in 2010 mee aan de prijsvraag die de gemeente Amsterdam uitschreef voor de herstructurering van het Food Center, samen met ontwikkelaars Ballast Nedam en VolkerWessels. De combinatie ‘ Het Martkwartier’ (nu: Marktkwartier West) won in 2014 en is verantwoordelijk voor de gehele herstructurering van het FCA. Op 11 mei 2016 verwierf BOEi de Centrale Markthal in Amsterdam op basis van erfpacht. Voorafgaand aan de herbestemming vindt een grootschalige cascorestauratie van het rijksmonument plaats.

Zie de website van BOEi voor meer informatie.  

 

Centrale

Over de Centrale Markthal (1934)

Met de bouw van een groot marktterrein in het westen van Amsterdam wilde het stadsbestuur de voedselhandel centraliseren en reguleren. Het was één van de initiatieven van sociaal democratische wethouders Floor Wibaut en Salomon de Miranda om Amsterdam socialer en leefbaarder te maken. De Centrale Markthal in Amsterdam werd in 1932-1934 gebouwd als vervanging van de groente- en fruitmarkt in de Marnixstraat. Architect was Nicolaas Lansdorp (1885-1968), toenmalig hoofdarchitect bij de dienst Gebouwen van Publieke Werken in Amsterdam. 

 

Centrale Markthal

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Centrale Markthal? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief! Lees vooraf onze privacyverklaring.

MELD JE AAN