Rondleiding door de Centrale Markthal

Op vrijdag 27 november vond een digitale rondleiding plaats door de Centrale Markthal in Amsterdam.

Bouwkundige Pim Boomgaard en projectleider Jeroen Ketting nemen u mee langs enkele hoogtepunten van dit bijzondere Rijksmonument, waar een omvangrijke restauratie inmiddels is gestart.

Centrale Markthal

De rondleiding is een initiatief van de Vrienden van BOEi. Deelname was gratis, maar een gift is welkom, waarmee u de Vrienden van BOEi helpt om deze restauratie te steunen. Kijk hiervoor op https://www.vriendenvanboei.nl/doneren/ 

Als bezoeker krijgt u een unieke inkijk in de restauratie van de bakstenen kolos, ooit de grootste overdekte markthal van Europa.De rondleiding duurt ongeveer 40 minuten.

Arno Boon, directeur BOEi: “Het officiële startsein van de restauratie wordt pas op 28 januari gegeven maar de oplettende voorbijganger heeft al kunnen zien dat de Centrale Markthal de afgelopen weken in de steigers gezet is. Jaren van plannen, voorbereiden en tekenen vertalen zich nu in ouderwets handwerk. Graag nemen wij het publiek de komende jaren mee in wat straks een nieuw stukje Amsterdam gaat worden.”

Ontwikkelingsmanager Jeroen Ketting en bouwkundige Pim Boomgaard nemen de online bezoekers mee langs een aantal unieke plekken, waaronder de oude paternosterlift, de recent geopende keldergangen en het dak van de Centrale Markthal, dat belegd zal worden met honderden zonnepanelen. Ook is er een sneak preview van een audiotour met daarin de door BOEi verzamelde ‘marktverhalen’, die ook te lezen zijn op www.centralemarkthal.nl/verhalen.

Uiteindelijk moet in de Centrale Markthal een verzamelplek ontstaan voor culinair, creatief en circulair Amsterdam. De restauratie wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Gemeente Amsterdam, Stichting Vrienden van BOEi, Provincie Noord-Holland, Marktkwartier West en de BankGiro Loterij.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Centrale Markthal? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief! Lees vooraf onze privacyverklaring.

MELD JE AAN

Laatste nieuws

20-06-2022

De jeugd heeft de toekomst en daar helpen we graag een handje aan mee door mee te werken aan de Open...

24-05-2022

Donderdagavond 19 mei maakte Arcam in de Centrale Markthal de winnaars bekend van de vijftiende...

09-05-2022

In het teken van duurzaamheid en hergebruik van oude materialen zijn zo’n 250 deuren uit het...