Herbestemming van Centrale Markthal en Food Center Amsterdam

 

De Centrale Markthal wordt de komende jaren getransformeerd van een gesloten bastion naar een publiek toegankelijke hotspot, waarin kernthema’s als voedsel, productie, consumptie op een innovatieve en duurzame manier worden samengebracht. Het Food Center dient momenteel nog steeds voor bevoorrading van horeca, groothandel, supermarkten en winkels. In de komende jaren verschijnt op het terrein het Marktkwartier: een combinatie tussen een nieuwe woonwijk en het bestaande maar vernieuwde Food Center. De Centrale Markthal wordt een centrale ontmoetingsplek in deze wijk: een ware ‘hub voor food pioniers’.

Na de herstructurering van het Food Center Amsterdam wordt de Centrale Markthal voor de Amsterdammer toegankelijk, als onderdeel van een nieuwe stadswijk. Aan de noordkant van de Markthal wordt een nieuw, compacter Food Center gecreëerd in lijn met zijn huidige functie, aan de zuidkant worden nieuwe woningen en een fraai stadsplein gerealiseerd.

De planvorming rond de Centrale Markthal is in volle gang en biedt ruimte voor een hotel, horeca, bedrijvigheid, kantoren, educatie en winkels. Momenteel is BOEi op zoek naar strategische partners om in de planvorming op te trekken. 

Mocht jij een goed idee hebben komen we graag met je in contact! 

 

Herbestemming

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de Centrale Markthal en de andere projecten van BOEi? Meld je hier aan en blijf op de hoogte! Lees ook de privacyverklaring.

MELD JE AAN