Herbestemming van Centrale Markthal en Food Center Amsterdam

 

De Centrale Markthal wordt de komende jaren getransformeerd van een gesloten bastion naar een publiek toegankelijke hotspot, waarin kernthema’s als voedsel, productie, consumptie op een innovatieve en duurzame manier worden samengebracht. Het Food Center dient momenteel nog steeds voor bevoorrading van horeca, groothandel, supermarkten en winkels. In de komende jaren verschijnt op het terrein het Marktkwartier: een combinatie van een nieuwe woonwijk en het bestaande maar vernieuwde Food Center. De Centrale Markthal wordt een centrale ontmoetingsplek in deze wijk: dé nieuwe hotspot voor culinair Nederland.

Na de herstructurering van het Food Center Amsterdam wordt de Centrale Markthal voor de Amsterdammer toegankelijk als onderdeel van de nieuwe stadswijk. Aan de noordkant van de Markthal wordt een nieuw, compacter Food Center gecreëerd in lijn met zijn huidige functie, aan de zuidkant komen nieuwe woningen en een fraai stadsplein.

De planvorming rond de Centrale Markthal is in volle gang en biedt ruimte voor een hotel, horeca, bedrijvigheid, kantoren, educatie en winkels. Momenteel is BOEi op zoek naar strategische partners om in de planvorming op te trekken. 

We komen graag in contact als je goede ideeën hebt! 

 

Herbestemming

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de Centrale Markthal en de andere projecten van BOEi? Meld je hier aan en blijf op de hoogte! Lees ook de privacyverklaring.

MELD JE AAN